• DOLAR
    % 1,21
  • BIST
    % -0,69
İsmail Kahraman’dan Önemli Açıklamalar!

Kahraman, 24 Temmuz Basın Bayramı  olması sebebiyle yazılı olarak açıklama yaparak şunları söyledi; “Basın, bir yandan kamu görevi görmektedir. Bu nedenle, basında ki çok sesliliğin ve özgürlüklerin yaşatılması oldukça önemli bir konudur. Basının etkinliği, demokrasi ve özgürlük ortamının güvenliği ile sağlanır. Basının bir diğer görevinin ise demokrasi ve özgürlüklerin savunulması ve yaşatmasıdır. Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimi zamanında basının vermiş olduğu üstün mücadeleyi kimsenin unutmaması gerekmektedir.

‘Basın Demokrasinin Temel Güvencesidir’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı  sebebiyle yazmış olduğu yazıda, ”Basın demokrasinin en temel güvencelerinden bir tanesidir” dedi. Sarıeroğlu,  ayrıca mesajında şunları söyledi, ”“Basın çalışanlarımız mesleklerinin zor olmasına rağmen halka haberin ulaşması ve ülkeyi bilgilendirmek amacıyla büyük fedakarlıklar gösterirken, ülkemizin gelecekte ki hedefine ulaşması için önemli bir yere sahiptirler. Ayrıca büyük bir övgüyü de hak etmektedirler.

‘Sansürün Beterini Ak Parti Uyguluyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı hakkında yayınlamış olduğu yazıda;”Basın Bayramı’nı adeta kara bayrama çeviren, tüm basın mensuplarını hapse atan ve sansür uygulayan Ak Partiyi şiddetle kınıyorum” dedi. Kılıçdaroğlu,  resmi Twitter hesabından paylamış olduğu gönderide, ”Hapishanede onca gazeteci varken bu bayramı kutlayamayız. Basın özgür olana kadar ve adalet gelene kadar susmayacağız. Sansürün en beterini Ak Partı uyguluyor” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?